Muut papukaijat


Undulaattien lisäksi parveemme kuuluu 10 raita-arattia, 12 neitokakadua sekä 5 naamiokaijasta. Raita-aratti sopii mainiosti ensimmäiseksi linnuksi pääosin hiljaisen äänen ja rauhallisen luonteensa vuoksi. Naamiokaijasta suosittelisin lemmikiksi vasta sitten, kun on varmistunut, että lemmikin omistaja (ja ympäristö) sietävät hiukan kovempaakin linnusta lähtevää meteliä.

Raita-aratit ovat persoonallisia pieniä papukaijoja, jotka pitävät kovasti kylpemisestä ja toistensa seurasta, elämä on yhtä nautiskelua. Mitään ei tehdä yksin. Vesisumussa on kiva roikkua oksasta pää alaspäin ja siivet täysin levällään, totta kai kaveri ihan kainalossa. Yleensä juttelu on miellyttävää pulputusta, ja raita-aratit ovatkin esimerkiksi undulaatteja hiljaisempia. Lentäminen on hiukan kömpelöä, joten lentotilaa vaaditaan useita metrejä pyrähdystä varten. Oksalla kiidetään mielellään vartalo vaaka-asennossa paikasta toiseen. Luonne on hyvin rauhallinen, joten sopivat undulaattiaviaarion loistavasti.

Uudet tulokkaat parvessa, toivottavasti kaksi naarasta lisää :)

Naamiokaijaset ovat suunnilleen samaa kokoluokkaa kuin raita-aratit, mutta muutoin eroavat suuresti arateista. Luonne on huomattavasti "tulisempi", joten tätä lajia ei suositella yhdistämään muiden papukaijalajien kanssa. Vaikkakaan kaijaset eivät ole koko ajan äänessä, on niiden ääntely varsin voimakasta ja kimeää ajoittain. Kaikkea eteen tulevaa tykätään vähän pureskella, oksat ja sanomalehti saavat herkästi kyytiä. Kuitenkin sopivan kaverin löytyessä tykätään istua ihan kylki kyljessä kiinni sopuisasti toinen toistaan sukien. Lentotaito on näillä kavereilla omaa luokkaa, huoneessa kiidetään sellaista vauhtia että omistaja ehtii nähdä sulasta vain vilahduksen.

Naamiokaijaset uudessa häkissään.

Morio

Misaki

Alfa

Carda